Het Windows besturingssysteem in de verf

Dankzij het besturingssysteem op je computer kan je vlot bestanden verwijderen en kopiëren, gebruik maken van een printer en een harde schijf, en ga zo maar verder. Een besturingssysteem is dus van groot belang om met je pc aan de slag te gaan! Er zijn verschillende besturingssystemen op de markt, maar aangezien al de computers, laptops en tablets bij Comr@d uitgerust zijn met Windows 8.1 of 10, houden we het in dit overzicht bij de belangrijkste kenmerken van het Windows besturingssysteem.

Het Windows 8.1 besturingssysteem

Over welke interessante kenmerken beschikt het Windows 8.1 besturingssysteem? In vergelijking met de vorige versie (Windows 8) is Windows 8.1 wat gebruiksvriendelijker ontworpen. Microsoft zorgt er onder andere voor dat je een duidelijk overzicht hebt van al je applicaties, die je bovendien kan rangschikken op naam, gebruik, categorie of installatiedatum. Je kan die applicaties voortaan ook naast elkaar openen op één scherm: twee op kleine schermen en vier op grote schermen. Dat is praktisch wanneer je bijvoorbeeld je agenda altijd in beeld wilt hebben bij de opmaak van werkdocumenten; of wanneer je een bijlage uit een e-mail op één scherm wil zien samen met de mail. Het Windows 8.1 besturingssysteem geeft bovendien alle apps overzichtelijker weer in de Windows Store en stelt zelfs apps op maat van jouw gebruik voor! 

Het Windows 8.1 besturingssysteem.
En voor zij die hun weg niet zo goed vinden in de nieuwe Metro-tegelinterface, is er nu ook de mogelijkheid om gemakkelijk te switchen naar je desktop aan de hand van de vertrouwde Start-knop. Om te weten wat het besturingssysteem Windows 8.1 verder nog in petto heeft, kom je langs bij Comr@d in Meerhout!

Windows 10 als besturingssysteem

Na Windows 8.1 komt niet Windows 9, maar Windows 10! De tegelinterface van de vorige versies zit nu verwerkt in het Start-menu en komt tevoorschijn zodra je op de Start-knop klikt. Met dit besturingssysteem kan je bovendien aparte bureaubladen gebruiken waar je dan verschillende programma’s en apps op kan openen, voor professioneel of privégebruik bijvoorbeeld, en waar je gemakkelijk tussen kan switchen. Verder heb je in het Windows 10 besturingssysteem een extra knop waarmee je met één klik een overzicht krijgt van alle programma’s die openstaan. En heb je een laptop of tablet met touchscreen? Dan heeft Microsoft enkele belangrijke aanraakknoppen groter gemaakt en komt er ook automatisch een Back-knop op het scherm wanneer je het toetsenbord loskoppelt. Wat je met het Windows 10 besturingssysteem nog kan, is jouw favoriete programma’s of mappen in het Start-menu plaatsen zodat je die snel kan openen! Zoals je ziet, heeft Windows 10 je wel wat interessante features te bieden. Welke vernieuwingen en verbeteringen brengt dit besturingssysteem verder nog? Het Comr@d team vertelt het in geuren en kleuren…!

Het beste besturingssysteem op je pc of laptop.

Het beste besturingssysteem op je pc of laptop

Behalve de onmisbare functie van een besturingssysteem, is er ook de gebruiksvriendelijkheid die meetelt wanneer je wil gaan computeren of laptoppen. En dat is wat de nieuwe Windows besturingssystemen je zeker kunnen aanbieden. In onze computerwinkel in Meerhout kan je altijd terecht voor vragen omtrent het beste besturingssysteem voor je computer, laptop of tablet. Aarzel niet en vraag het aan je computerspecialist!