Een computerscherm om uren naar te turen

Onderschat het belang niet van een goed computerscherm! De grootte, de dikte en de resolutie zijn bijvoorbeeld al drie factoren om rekening mee te houden bij je keuze. Comr@d doet hier kort uit de doeken welke verschillende soorten schermen er allemaal op de markt zijn en hoe jij je ideale computerscherm vindt. Drie, twee, één, start!

Een dik of dun, groot of klein computerscherm kopen?

Computerschermen bestaan er in allerlei formaten en diktes, maar wat zijn zoal de features die voornamelijk zullen meespelen in je schermkeuze? Een computerscherm kan ten eerste verschillende resoluties hebben. Hoe hoger de resolutie, hoe gedetailleerder je beeld is. Een Full HD scherm is dus ideaal voor games of videobewerking, maar een IPS-scherm biedt je zeker ook zeer scherpe beelden en levendige kleuren! Behalve diverse resoluties, heb je ook schermen van uiteenlopende diktes. Het dunne LED-scherm is ondertussen al wel wat ingeburgerd, maar heb je ook al gehoord van een OLED-scherm? Dit computerscherm is namelijk nóg dunner en heeft geen achtergrondverlichting waardoor het minder energie verbruikt. Verder heb je natuurlijk ook een uitgebreide keuze aan kleuren en groottes… Voor meer info kan je altijd terecht in onze computerwinkel in Meerhout!

Een dik of dun, groot of klein computerscherm kopen?

Personaliseer jouw computerscherm

Zodra er een beslissing is gevallen over de grootte, resolutie en kleur van je computerscherm, is het ook aan te raden om eens na te gaan met welke ‘extraatjes’ je je scherm graag wil uitrusten. Ga je bijvoorbeeld veel USB-poorten nodig hebben in de toekomst? Wil je een ingebouwde webcam om eens te kunnen skypen en wil je daarbij ook een handige microfoon in je scherm? Of ga je je computer in de toekomst aansluiten op je tv en heb je daarom graag een scherm waar je een afstandsbediening op kan aansluiten…? In onze computerwinkel vertellen we je welke opties er allemaal mogelijk zijn voor een computerscherm. Op die manier kan je een scherm kopen dat het beste aansluit bij jou als computergebruiker.

Een computerscherm aangepast aan je gebruikerswensen.

Een computerscherm aangepast aan je gebruikerswensen

Een gouden tip: kies een computerscherm op basis van je computergebruik! Er zijn namelijk schermen voor zakelijk of licht gebruik, voor gaming, voor foto- en videobewerking… Vraag je dus af waarvoor je jouw computer het vaakst gaat gebruiken en dan zal je ook te weten komen welk computerscherm je het beste kiest. Om wat e-mails te sturen of wat te surfen op internet is een scherm van 19 of 21 inch bijvoorbeeld ideaal, terwijl je beter een groter formaat uitzoekt wanneer je een fervente gamer bent. 

Als je veel gaat gamen op je computer, dan is een goede reactiesnelheid van je scherm trouwens ook aangeraden. Of zet je jouw computer in om foto’s en video’s te bewerken? Dan is een computerscherm met een hoge contrastverhouding perfect zodat je genoeg kleurtinten op je scherm kan zien. Computerschermen vind je dus terug voor verschillende soorten doeleinden. Eén ding staat vast: jouw ideale scherm zit er zeker tussen!

Met welk computerscherm ga jij naar huis?

De kans zit erin dat je je weg wat kwijt bent in het brede assortiment computerschermen… Gelukkig is Comr@d er om je erdoor te leiden! Een mat of glanzend computerscherm, eentje van 17 of 30 inch of meer, een touchscreen of niet: voor elke computergebruiker ligt er een geschikt computerscherm te wachten! Het is gewoon een kwestie van dat scherm te vinden, maar daarvoor is Comr@d er. In onze computerwinkel vind je een computerscherm dat beantwoordt aan jouw wensen!

Met welk computerscherm ga jij naar huis?