Tablets vergelijken: tips

Comr@d helpt je in je zoektocht naar de beste tablet! Daarom zetten we een paar onmisbare aspecten op een rijtje als je tablets gaat vergelijken. We hebben het onder andere over de verschillende besturingssystemen, de uitvoerings- en aansluitmogelijkheden. Neem dit overzichtje even door en kom zo tot de tablet die het beste bij je past.

De verschillende uitvoeringen van tablets vergelijken.

De verschillende uitvoeringen van tablets vergelijken

Wat wil je allemaal met je tablet kunnen doen? Het is de meest centrale vraag die je je maar kan stellen als je een tablet gaat kopen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tablet om als gsm te gebruiken? Dan heb je bijvoorbeeld mini tablets van 4 inch, maar er zijn ook maxi tablets van 13 inch. De functie van je tablet bepaalt dus mee het formaat, en ook de geheugencapaciteit. Als je veel bestanden of applicaties op je tablet wil zetten, dan is een geheugen van 64GB een goede beslissing. Je kan echter ook voor 4GB gaan, aan jou de keuze! Als je later de opslagruimte graag wil uitbreiden, dan koop je simpelweg een tablet waar je een extra geheugenkaartje kan insteken. 

Problem solved! Wil je er trouwens ook gemakkelijk foto’s mee trekken of misschien wel mee filmen? Dan kan je opteren voor een front of back camera, of beide! De resolutie van je camera valt hierbij ook te kiezen, net zoals de scherpte van je beeldscherm. Vergelijk eens tablets met een scherm dat een lagere resolutie heeft en eentje dat je Full HD biedt. Waar gaat je voorkeur naar uit?

Tablets vergelijken: welk besturingssysteem?

De markt van de tablets is ondertussen al tamelijk uitgebreid en dus zijn er ook wel wat verschillende besturingssystemen terug te vinden voor tablets. We zetten even enkele weetjes op een rijtje van twee bekende systemen. Laten we beginnen met Windows! Een handigheidje hiervan is dat je zonder problemen de meeste programma’s kan gebruiken op je tablet als je op je computer ook met Windows werkt, met uitzondering van zware grafische programma’s… Een Windows-tablet komt meestal ook met een extra toetsenbord wat het werk op je tablet vergemakkelijkt. Een tweede populair besturingssysteem is Android van Google. Het is een open systeem waardoor je als gebruiker aanpassingen kan aanbrengen om de tablet volledig te personaliseren. Er bestaat ook een brede waaier aan applicaties voor deze tablets. Bovendien zijn er Android-tablets met uiteenlopende prijskaartjes: voor elk budget is er dus wel een tablet te vinden. Kom deze tablets vergelijken en ontdek zelf welk besturingssysteem het beste bij je past. Comr@d geeft je graag nog bijkomende info!

Tablets vergelijken: welk besturingssysteem?

Tablets vergelijken op basis van connectiviteit

Door tablets te vergelijken zal je ondervinden dat er ook heel wat mogelijkheden bestaan om je tablet uit te breiden of te koppelen aan andere apparatuur. Zo kan je je tablet aansluiten op je tv met een HDMI-kabel, op je printer via WiFi, op externe luidsprekers of je hoofdtelefoon, of op een externe harde schijf of je gsm via een USB-aansluiting. Comr@d legt je meer uit over elk van deze mogelijkheden! En als we het over connectiviteit hebben, dan gaat het uiteraard ook over de internetverbinding op je tablet. Een tablet met WiFi is standaard, maar je kan ook kiezen voor bluetooth of een tablet met een 3G- of 4G-verbinding, afhankelijk van de functie van je tablet. Als je je tablet namelijk vooral in een WiFi-omgeving gebruikt of je hebt geen nood aan internet, dan is een 3G- of 4G-verbinding niet nodig. Als je buitenshuis ook op internet wil, dan kies je best voor een simkaart-aansluiting. Vergeet niet dat de prijs natuurlijk mee varieert!

Tablets vergelijken met Comr@d.

Tablets vergelijken met Comr@d

Comr@d helpt je om tablets te vergelijken zodat je de meest geschikte tablet voor jou kan kopen. Welke tablet is de beste keuze qua gebruiksvriendelijkheid, uitvoering en budget? Hopelijk hebben we je met deze tips al wat op weg geholpen! Ben je er toch nog niet helemaal uit, dan spring je gewoon even binnen in onze winkel waar we je graag verder helpen.