Welke laptop past bij mij?

Een laptop om op te werken of om in je vrije tijd op te tokkelen, om films in goede kwaliteit op te zien of om op te gamen: laptops bestaan er voor elk type gebruik en zijn ook speciaal ontworpen om specifieke gebruikerswensen te vervullen. Daarom is het des te belangrijker om een laptop te kiezen in lijn van je behoeften. Om te weten welke laptop bij je past, ga je dus best eerst even na waarvoor je hem wil gebruiken. Comr@d helpt je om je weg te vinden in het overgrote aanbod aan laptops door ze hier onder te verdelen op basis van de verschillende gebruiksfuncties.

Een laptop voor zakelijk gebruik

Als je je laptop voornamelijk zal gebruiken voor je werk, dan kies je best voor een scherm dat groot genoeg is (zoals eentje van 14 of zelfs 15,6 inch) en voor voldoende intern geheugen zodat je al je bestanden gemakkelijk kan opslaan. Verder is het ook slim om voor een laptop te kiezen waar je nog andere apparatuur op kan aansluiten zodat je laptop je werkomgeving optimaal aanvult. Wil je je laptop trouwens gemakkelijk meenemen naar je werk of elders, kies dan ook voor een licht en compact design!

Een laptop voor zakelijk gebruik.

Video, audio en games op je laptop

Een laptop kopen om er in Full HD films op te kijken, om er games op te spelen of om je eigen videobeelden mee te bewerken is natuurlijk ook mogelijk. Wat je dan nodig hebt, is een krachtige processor en genoeg geheugencapaciteit om de vereiste programma’s of toepassingen probleemloos te kunnen draaien op je laptop. Met een goede videokaart erin zorg je er trouwens voor dat alle beelden vloeiend op je scherm worden afgespeeld, wat altijd wel fijn is als de verhaallijn van een film of game je aan het meeslepen is… En om in alle comfort te kunnen genieten, is een groter beeldscherm uiteraard ook sterk aan te raden. Maar voor een nog leuker effect kan je je laptop ook op je tv aansluiten, dan hoef je er enkel op te letten dat er een HDMI-aansluiting zit op je laptop. Iedereen klaar? Dan gaat het film- of game-avondje van start!

Kies je nieuwe laptop slim uit.

Kwaliteitsvolle, goedkope laptops

Heb je een beperkt budget of geef je gewoon niet graag veel geld uit aan een laptop? Ook daarvoor zijn er laptops op de markt die zeker niet inboeten op kwaliteit! Je kan er simpele handelingen op uitvoeren, zoals je mails checken, dagelijkse nieuwtjes op sociale media bekijken en documenten mee opstellen. Zo’n laptop is dus even goed als zijn duurdere variant, maar heeft gewoonweg niet zo’n krachtige processor of misschien niet zo’n groot geheugen. Voor de rest is een budget laptop zeker geen slechte keuze!

 

Kies je nieuwe laptop slim uit

Zoals je ziet, vind je tegenwoordig dus laptops die perfect inspelen op uiteenlopende behoeften. Ben je er toch nog niet helemaal uit welke laptop het beste bij jou past, vrees dan niet! Comr@d staat immers met man en macht klaar om de meest geschikte laptop uit te kiezen samen met jou. Kom eens langs in onze computerwinkel voor nog meer persoonlijk laptopadvies!