Laptops vergelijken met Comr@d

Accessoires, design, dikte, gewicht, batterijduur, geheugen…: het speelt allemaal stuk voor stuk mee bij het kiezen en kopen van een laptop! Comr@d zoekt mee met jou naar de beste laptops en geeft je hier al wat onmisbare info mee om wegwijs te geraken in het overgrote aanbod. Laptops vergelijken? Comr@d brengt raad!

Laptops vergelijken op basis van gebruik.

Laptops vergelijken op basis van gebruik

Waarvoor ga je je nieuwe laptop gebruiken? Het antwoord op die vraag is immers al een eerste stap in de goede richting. Misschien zoek je wel een laptop om films in goede kwaliteit op te zien of om games op te spelen. Dan kies je best voor een laptop met een krachtige processor, genoeg geheugencapaciteit en een wat groter beeldscherm. Zoek je eerder een laptop voor zakelijk gebruik? Ook dan is voldoende intern geheugen en een groter beeldscherm aan te raden, maar besteed ook aandacht aan aansluitmogelijkheden voor andere apparatuur. Als je je laptop bovendien gemakkelijk wil vervoeren, dan is een licht en compact design de beste keuze. Uiteraard bestaan er ook budget laptops die niet zo krachtig zijn, maar die je wel perfect dagelijks kan gebruiken voor handelingen die niet veel eisen van je laptop. Denk dus aan de gebruiksfunctie als je een paar laptops gaat vergelijken!

Basisaspecten bij het vergelijken van laptops

Zodra je weet waarvoor je je laptop gaat gebruiken, kan je in die categorie laptops verder gaan vergelijken. Houd best eerst een bepaald budget in gedachten waarna je dan al een eerste selectie kan maken op basis van de prijzen van de laptops. En dan kan je bijvoorbeeld overgaan tot de schermgrootte: welke grootte is het meest ideaal? Er zijn schermen kleiner dan 14 inch, maar ook groter dan 15,6 inch en er tussenin. Heb je misschien ook een bepaalde merkvoorkeur? De meest populaire laptopmerken zijn onder andere Asus, Acer, HP en Toshiba, maar wie weet heeft een laptop van Sony of MSI je ook wel wat interessants te bieden. Dan is er ook nog het type besturingssysteem: als je altijd al gewerkt hebt met Windows, dan ligt dat voor je laptop waarschijnlijk ook voor de hand… Eén ding is zeker, Comr@d helpt je mee laptops te vergelijken om er samen de beste uit te kiezen voor jou!

Laptops vergelijken: ultrabook versus notebook

Laptops vergelijken houdt ook in kiezen tussen een ultrabook en notebook. Notebooks zijn de bekendste laptops die standaard zijn uitgerust met onder andere een webcam, USB- en HDMI-aansluiting, touchpad, CD-brander en met WiFi. Een ultrabook, daarentegen, heeft geen CD-brander en beperkte aansluitingen. Daartegenover staat natuurlijk wel dat deze laptops tamelijk plat zijn, een hele lange batterijduur hebben (tot wel 9 uur!) en niet veel wegen.

 

Advies om laptops te vergelijken

Je gaat dus niet over één nacht ijs als je een laptop gaat kiezen en kopen. Gelukkig weet Comr@d raad en kan je bij ons terecht voor professioneel advies bij het vergelijken van een paar interessante laptops. Jouw ideale laptop wacht op jou…!

Laptops vergelijken: ultrabook versus notebook.