Een prima printer kopen

Een printer om mooie kleurenfoto’s of duidelijke tekst af te drukken: je vindt printers in allerlei vormen en maten. Comr@d introduceert je daarom in de wereld van de printers en verklaart een paar elementaire printbegrippen. Wat is een laserprinter, welke printer is het beste om foto’s af te drukken en kan je een document via je smartphone versturen naar je printer? Je ontdekt het hier! Zij die zoeken, vinden ongetwijfeld hun ideale printer voor thuis of op het werk!

Een printer op maat van je printgewoonten

Ga je voornamelijk tekst in zwart-wit afdrukken of wil je foto’s in hoge kwaliteit kunnen printen? Ga je veel printen of zo eens nu en dan? En wil je met je printer ook documenten kunnen inscannen? Het zijn vragen waar je best even bij stilstaat voordat je overgaat tot het kopen van een printer. Zo heb je bijvoorbeeld een printer die enkel en alleen print, maar er bestaat ook zoiets als een multifunctionele printer. Daarmee kan je dan zowel printen, als scannen, kopiëren en faxen. Zoveel functies op je printer is natuurlijk altijd wel handig, maar als je die niet nodig hebt, ben je zeker goed gesteld met een goedkope(re) printer die elk document ook perfect kan afdrukken voor jou. Een printer kopen houdt verder eveneens in dat je kan kiezen tussen een zwart-wit en een kleurenprinter, en tussen een speciale fotoprinter en een ‘algemene’ printer… Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Zo zie je maar hoe belangrijk gebruiksgewoonten zijn om het juiste type printer te bepalen!

Een printer op maat van je printgewoonten.

Een printer voor thuis of op kantoor?

Een printer thuis of op bedrijven kan dezelfde omvang hebben, maar kan ook verschillen. Een printer voor thuisgebruik is vaak een inkjet printer. Die werkt op inktpatronen en print kwaliteitsvollere foto’s op fotopapier. Een inkjet printer is verder voornamelijk ontwikkeld voor kleine printhoeveelheden, terwijl een laserprinter (die op toners werkt) ontworpen is om veel printopdrachten te verwerken. Zo’n laserprinter (of office printer) tref je dan ook vaak aan in bedrijven omdat er meer papier in kan en je er sneller mee kan printen. In vergelijking met de inkjet printer is de kwaliteit van de kleur zwart bovendien beter bij de laserprinter en is de kans op vlekken veel kleiner.

Handige opties op je printer.

Handige opties op je printer

Om het printen, scannen of kopiëren nog wat gemakkelijker te maken, zijn er printers op de markt met een handig touchscreen. Zo kan je duidelijk en stapsgewijs opdrachten versturen naar je printer. Wil je daarnaast graag besparen op je printkosten en tegelijkertijd het milieu een handje helpen? Dan is een printer die dubbelzijdig (of recto verso) print een slimme keuze! Nog een ander handigheidje is de mogelijkheid om je printer te verbinden met een internetnetwerk om zo vanaf meerdere toestellen documenten te kunnen afdrukken. Vanaf je computer, je tablet of je smartphone printen: het kan met een draadloze printer!

Een printer met indrukwekkende resultaten

Scherpe kleurenfoto’s afdrukken, overduidelijke grafieken printen of een belangrijk document snel inscannen? Bij Comr@d vind je een printer op maat van jouw wensen! We nemen je gebruiksgewoonten onder de loep en stellen een paar interessante printers voor van diverse merken (zoals Canon, Brother of HP) zodat je thuis of op het werk snel aan de slag kan. Of je nu een draadloze printer, een laserprinter of een multifunctionele printer gaat kopen, op kwaliteit kan je altijd rekenen bij Comr@d.