Een pc op maat laten maken

Om een nieuwe pc te kopen, kan je uiteraard in een pc winkel zoals Comr@d terecht waar we je graag alle info en advies geven over het brede aanbod aan pc merken en hun kwaliteiten. Wat je echter ook kan doen is een pc op maat laten maken. Wat houdt dat juist in en hoe ga je dan te werk? Comr@d bekijkt hier even samen met jou het concept ‘een pc op maat’.

 

Voor welke pc op maat ga jij?

Als je een pc op maat wil laten maken, is de eerste stap kijken naar het toekomstig gebruik en doel van je pc: ben je een gamer, wil je een pc kopen om wat op internet te surfen of nog iets anders? De samenstelling van je pc zal namelijk verschillen afhankelijk van je computergebruik. Om games in goede kwaliteit te spelen of om video’s te bewerken, heb je bijvoorbeeld een pc nodig die nog steeds soepel blijft draaien als je hem intensief gebruikt. Gebruik je je pc eerder om wat op te surfen of om documenten mee op te stellen, dan is een ‘lichtere’ pc uitstekend geschikt, die bovendien vaak goedkoper is. Of wil je een mini pc op maat? Dat is óók perfect mogelijk! Benieuwd naar de prijs/prijzen van een game pc, budget pc of mini pc op maat? Dan overloopt Comr@d de mogelijkheden samen met jou.

 

Een pc op maat: kies de beste onderdelen

Zodra je weet wat jouw belangrijkste drijfveer is om een pc op maat te laten samenstellen, kan je verder gaan met de keuze van de meest geschikte onderdelen. Van elk onderdeel zijn er immers verschillende varianten op de markt die elk hun specifieke eigenschappen hebben. Daarom geven we je hier een kort overzichtje van enkele belangrijke onderdelen en hun onmisbare waarde voor je pc. Kijk ten eerste uit naar een processor die aangepast is aan je pc wensen. Hoe sneller de processor is, hoe sneller je pc programma’s zal openen en handelingen zal uitvoeren. Kortom, de processor zorgt ervoor dat alle ‘processen’ op je pc goed verwerkt worden… Denk ook aan de grootte van de harde schijf en het intern geheugen op je pc. Waarvoor je je pc wilt gebruiken, zal hier het antwoord brengen. En wat te doen met de grafische kaart? Kom je toe met een ingebouwde kaart of zal je nog een losse kaart nodig hebben? Als je bijvoorbeeld van plan bent om zware video’s of games te draaien op je nieuwe pc, dan heb je zeker ook een goede grafische kaart nodig. En dan hebben we uiteraard ook nog het moederbord waar alle onderdelen op worden bevestigd, maar ook hier bestaan er verschillende mogelijkheden. Kom langs bij Comr@d voor een extra woordje uitleg over de beste onderdelen voor jouw pc op maat.

 

Een pc op maat samengesteld door Comr@d

Comr@d stelt zelf weloverwogen pc packs samen waarbij de onderdelen met de grootste zorg worden uitgekozen zodat de pc optimaal draait! Als je zo’n samengestelde pc bestelt bij ons, geniet je binnen de twee weken van een pc op maat van jouw wensen en budget. Elke pc pack kan je bovendien nog verder aanpassen zodat je tot een échte pc op maat komt. Om een gepersonaliseerde pc te kopen, maak je een goede beslissing door eens langs te komen in de pc winkel van Comr@d. De deuren staan open en ons team staat klaar!