Onmisbare onderdelen van een computer

Een computer wordt gebruikt voor héél uiteenlopende doeleinden: om games te spelen, om films te kijken, om video’s te bewerken en aan dat lijstje kunnen nog een pak andere activiteiten worden toegevoegd. Om dat allemaal mogelijk te maken, bestaat een computer logischerwijze uit een aantal essentiële onderdelen. Als je een computer gaat kopen, is het dus slim om goed voorbereid naar de computerwinkel te gaan zodat je een computer en onderdelen kan uitkiezen volledig op maat van jouw behoeften!

 

Welke onderdelen vind je in je computer?

Computers? Die zijn er in diverse uitvoeringen. Maar wat zorgt ervoor dat je al je familiefoto’s kan bewaren op je computer of dat je een programma snel kan openen? Wel, je computer is opgebouwd uit een paar essentiële onderdelen, zoals bijvoorbeeld de processor, het RAM-geheugen en de harde schijf.
Elk onderdeel levert een specifieke bijdrage en zorgt ervoor dat de computer perfect geschikt is voor bijvoorbeeld gaming of werkgerelateerde activiteiten. Zo bepaalt het type processor hoe snel je computer werkt, zorgt de harde schijf ervoor dat je je favoriete software en applicaties zonder moeite kan opslaan en maakt het RAM-geheugen (ook wel bekend onder de naam ‘werkgeheugen’) het mogelijk om soepel met verschillende programma’s tegelijkertijd bezig te zijn. Zo zie je maar, alle onderdelen in je computer hebben een bijzondere functie en worden eigenlijk verzameld in de computerbehuizing. Daar vind je trouwens ook het moederbord terug waar de DVD-brander, de USB-poorten en de luidsprekers onder andere op worden aangesloten. Als je dus graag nog een tijdje zorgeloos wil genieten van je computer, rest er maar één boodschap voor je computerbehuizing: Handle with care! Wil je nog meer info over bepaalde onderdelen en hun functie, dan heeft Comr@d alle kennis in huis om elke computervraag te beantwoorden.
Welke onderdelen vind je in je computer?

Essentiële externe onderdelen van je computer

Behalve de ‘onzichtbare’ onderdelen van een computer, heb je natuurlijk ook een paar onmisbare stukken die meteen opvallen als je naar een computer kijkt. We hebben het hier over het beeldscherm, het toetsenbord en de muis. Zonder deze onderdelen zou je niet ver geraken als je een game wil spelen op je computer of wat wil surfen op het internet… Je hebt ze dus nodig om je computer volledig operationeel te maken, maar om er een persoonlijke toets aan te geven, bestaan deze onderdelen ook in verschillende uitvoeringen. Op die manier kan je je computer op en top personaliseren: een LED-scherm, een scherm van 20 of 24 inch, een lichtgevend toetsenbord, een muis speciaal ontworpen voor gamers… De mogelijkheden zijn oneindig: kom ze ontdekken bij Comr@d, je computerspecialist!

 

Een computer en onderdelen op maat

Op zoek naar losse onderdelen voor je computer? Bij Comr@d vind je wat je nodig hebt! In onze computerwinkel kan je een toetsenbord, harde schijf of computerbehuizing op maat bestellen en kopen. Bovendien geniet je van een mooie garantie per onderdeel! Kom bij ons langs in Meerhout en wandel buiten met het juiste set onderdelen voor je computer.