Een computermuis voor elke hand

Computeren zonder een computermuis is niet zo handig… Of het nu een simpele, standaard pc muis is of een computermuis die voor 200% inspeelt op de bouw van je hand, je hebt dit apparaatje nu eenmaal nodig als je je computer wil gebruiken. Welke uitvoeringen er van de computermuis ondertussen in de computerwinkels liggen, vertelt Comr@d je hier!

Een computermuis die altijd goed ligt

Elke mens is anders gebouwd en dus is elke hand ook anders. Bovendien gebruiken we een computermuis om verschillende redenen: je gebruikt ze de hele dag op kantoor, je ziet ze als onmisbaar onderdeel om je games uit te spelen of je gebruikt ze om eventjes je mails te checken… Zoals het gebruik en doel van een computermuis kunnen variëren, varieert ook de uitvoering ervan. Gamers zullen bijvoorbeeld héél blij zijn met een computermuis die ergonomisch speciaal is ontworpen, terwijl een ‘standaard’ computermuis eerder zal weggelegd zijn voor de sporadische computergebruikers onder jullie. Wist je trouwens dat er ook computermuizen bestaan voor enkel links- of rechtshandigen

Een computermuis die altijd goed ligt.

Hoewel de meeste muizen ontwikkeld zijn voor beide type gebruikers, kan je dus ook een computermuis kopen die specifiek ontwikkeld is voor een linker- of rechterhand! Een standaard computermuis, een minimuis of een super ergonomische muis: voor elke hand is er een computermuis!

 

Knopjes en wieltjes op je computermuis

Als je een pc muis eens goed bekijkt, zie je hier een knopje en daar een wieltje en misschien nog wel ergens een speciaal knopje… Al die knopjes en wieltjes hebben wel degelijk een functie! Je kan er zelf voor kiezen of jouw computermuis er wel of niet is mee uitgerust, hoe dan ook lichten we hier een paar verschillende mogelijkheden toe. Een scrollwieltje, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je gemakkelijk omhoog en omlaag kan gaan in een tekstdocument of op internet.
Je computermuis altijd klaar voor gebruik.
Soms kan je dat wieltje ook gebruiken als extra knop, als je het helemaal indrukt. Behalve verticaal scrollen, kan je er ook voor kiezen om horizontaal te scrollen met je computermuis. Zo’n wieltje heet de side-scroll, met dezelfde eigenschappen als het scrollwieltje. Voor zij die snel last hebben van een pijnlijke arm of pols bestaat er echter nog een andere handige oplossing: de trackball! Dat is een soort van balletje dat je met je vingers bedient zonder dat je je hand hoeft te bewegen waardoor je spieren minder belast worden. Naast die wieltjes en balletjes heb je uiteraard ook nog enkele knoppen op je computermuis! Met een klik brengen ze je naar waar jij wilt. Bovendien bestaat er ook zoiets als programmeerbare knoppen waar je een bepaalde functie aan kan geven, zoals bijvoorbeeld programma X opstarten of je computer afsluiten. Of wil je gemakkelijk kunnen teruggaan naar de vorige webpagina? Dan is de forward/back knop wel iets voor jou…

Je computermuis altijd klaar voor gebruik

Hoe wil je je muis verbinden met je computer? Want ook daar kan je verschillende kanten mee uit… Een draadloze muis die via infrarood of Bluetooth signalen stuurt naar je computer of een muis die via USB is verbonden aan je pc: Comr@d legt je de specifieke eigenschappen van elke computermuis met plezier uit in onze computerwinkel! Als je trouwens een draadloze muis wil kopen, kan je die opladen via een kabeltje of batterijen. Wil je op tijd weten wanneer je computermuis bijna plat of opnieuw volgeladen is? Koop dan eentje met een praktische batterij-indicatie!

De beste computermuis voor jouw hand

Zoals je ziet, heb je aardig wat opties voor een ‘doodgewone’ computermuis. Muizen met scrollwieltjes, voor gamers, met een trackball en ga zo maar verder. En dan hebben we het nog niet gehad over de diverse merken en kleuren waaruit je kan kiezen! Een bezoekje aan onze computerwinkel in Meerhout werpt nog wat meer licht op alle mogelijkheden voor je computermuis!

De beste computermuis voor jouw hand.